HTML5 bannering en animaties:
dé trend om online op te vallen!

Heb jij wel eens al gehoord van HTML5 banners? Het is één van de nieuwste trends als het gaat om display Google advertising. Deze effectieve vorm van bewegende HTML5 illustraties heet ook wel bannering. Wil je meer weten over de voordelen van het inzetten van een HTML5 bannering of animatie? We vertellen het je hieronder!

HTML5 banners
Animatie

Waar gebruik je HTML5 bannering en animaties voor?

Om verschillende redenen stappen bedrijven massaal over op HTML5 bannering en animaties. Het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk om met Flash banners te creëren, waardoor HTML5 bannering en animaties een populair alternatief zijn. Maar... wat zijn HTML5 banners eigenlijk? HTML5 banners bevatten nauwelijks veiligheidsrisico's. Daarnaast vertraagt de HTML5 variant de laadsnelheid van een website aanzienlijk minder dan Flash banners.

Een HTML5 banner of animatie bestaat uit bewegende beelden in combinatie met tekst. Hierdoor vallen deze banners meer op dan statische afbeeldingen. Ook is er bij de inzet van HTML5 banners of animaties meer mogelijk met betrekking tot het inzetten van een huisstijl. Je kunt namelijk meerdere beelden in één banner laten zien, waardoor je als bedrijf meer kunt vertellen. Ideaal!

Benieuwd naar de voordelen? Lees snel verder!

De voordelen van een HTML5 banner

Naast bovenstaande punten zijn er nog meer redenen waarom dit hét moment is om HTML5 banners in te zetten. Naast veiligheid en laadsnelheid hebben HTML5 banners namelijk nog meer voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Engagement: dankzij bewegende beelden is een HTML5 banner sprekender dan een statische banner. Dit zorgt er bovendien ook voor dat HTML5 banners meer uitnodigen om een actie te verrichten. Uit onderzoek is gebleken dat de CTR (doorklikratio) drie keer (ik herhaal; DRIE KEER!) zo hoog ligt als bij statische banners!
  • Creativiteit: er is meer ruimte om creativiteit in te zetten (en laten wij daar nou net heel gelukkig van worden). Met HTML5 banners of animaties kun je je boodschap nog duidelijker overdragen, omdat je meerdere dingen in één korte animatie kunt laten zien/vertellen. Daarnaast is er ook meer ruimte voor vormgeving, door de hoeveelheid beelden die je kunt laten zien.
  • Maximaal bereik: de HTML5 banners en animaties worden door alle devices ondersteund (iPhone/iOS en Android).
  • Trendsetter: HTML5 bannering en het inzetten van animaties is een upcoming product. Juist daarom is het op dit moment extra opvallend op hierop in te zetten. Hierdoor valt jouw bedrijf extra op tussen alle andere, statische, advertenties.

We kunnen je nog veel meer voordelen vertellen over HTML5 bannering of de inzet van animaties, maar daarvoor kun je het beste even langs komen voor een bakkie zodat we je alles uit kunnen leggen in samenwerking met onze online broer Omzetgroeier.

Voorbeeld HTML5 banner

HTML5 BANNERING
OF ANIMATIE?