2. Communicatiestrategie en campagnes

We creëren een sterk merkverhaal en één krachtige boodschap om continu op terug te kunnen vallen. Dit is de communicatiestrategie en de aanpak van al je communicatie. Anders dan de communicatiestrategie is een campagne vaak voor een bepaalde tijd in te zetten. Met een campagne spelen we in op een bepaald thema, een nieuw product of specifiek doel op korte termijn. Wij bedenken communicatiestrategieën en campagnes en werken deze tot in de puntjes uit! Lees hier meer over onze werkwijze.

Communicatiestrategie

Aan de hand van de Creatieve Fundatie (positionering) creëren wij een unieke strategie of campagne. Onder de communicatiestrategie verstaan wij een sterk merkverhaal en één krachtige boodschap om continu op terug te kunnen vallen. Het is de aanpak van je communicatie. Wat wil je precies communiceren en hoe bereiken we de doelgroep? Met de juiste strategie creëer je jouw gewenste boodschap als rode draad in al je communicatie. Denk hierbij aan social media content waar je u tegen zegt of een website die de spijker op zijn kop slaat.

Zo kunnen we bijvoorbeeld gewoon vertellen dat je verlichtingsarmaturen verkoopt, maar we kunnen hier ook een beleving aan geven, een activerende en herkenbare boodschap. De aanpak van de communicatie krijgt door een sterke strategie meer betekenis, wordt doelgerichter en creëert herkenbaarheid.

Campagnes

Een campagne speelt vaak in op een bepaald thema, een nieuw product of specifiek doel voor op de kortere termijn. Wil je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid genereren? Een nieuw product de wereld in brengen? Of jouw doelgroep aanzetten tot een gewenst gedrag? Dan is een campagne iets voor jou! Hierbij zoeken we naar een unieke, opvallende of ludieke boodschap die we vertalen naar online en offline middelen. We zorgen ervoor dat deze authentieke campagne volledig past bij jouw merk of bedrijf. Anders dan de communicatiestrategie is een campagne specifiek voor een bepaalde tijd in te zetten.

Wij bedenken het concept en presenteren dit, na jouw akkoord werken we het concept uit tot volledig draaiende campagne! We zorgen er planmatig voor dat verschillende kanalen (zowel offline als online) optimaal op elkaar aansluiten.

Nog niet overtuigd? Lees dit!

"Wij zijn zeer goed en professioneel geholpen, er zijn korte lijnen, snelle communicatie en van zeer korte deadlines raken zij niet in paniek. Wanneer je jouw organisatie nóg beter wil leren kennen is de Creatieve Fundatie een absolute aanrader! Onze tip aan Rebelation; keep up the good work!"⠀

- Roy van Wamel, Duurzaam inzicht

Hoe verder?

Nadat we De Creatieve Fundatie en Communicatiestrategie hebben vastgesteld, gaan we aan de slag met het ontwerpen van een passende branding. Van logo-ontwerp tot complete custom-made website. Nieuwsgierig?

MEER WETEN?