Illustraties

De uitspraak luidt niet voor niets: ‘één beeld zegt meer dan duizend woorden”. Mensen herinneren beelden nu eenmaal beter dan tekst. Voor jouw ideale doelgroep is het dus makkelijker om de boodschap te begrijpen als de vertaalslag naar beeld is gemaakt. Kortom; unieke en herkenbare illustraties kunnen jouw merk helemaal tot leven brengen.

Illustraties werken perfect als ondersteuning voor hetgeen wat je wilt vertellen. Denk hierbij aan iconen, cartoons, infographics of tekeningen. Een eigen beeldtaal is voor een sterk merk heel belangrijk, ze kunnen een boodschap overbrengen, een verhaal vertellen of de visuele vertaalslag vormen van jouw kernwaarden. Daarnaast zijn sommige dingen in een foto lastig te vatten, ook daar kunnen illustraties een uitkomst bieden.

Een wereld vol mogelijkheden

Er zijn oneindig veel illustratiestijlen te ontwikkelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan lijnen die samen een geheel vormen, volvlakken, strakke hoeken of speelse rondingen. Het is van belang dat de illustratie één geheel vormt met de huisstijl zodat je duidelijk ziet dat dit een ‘familie’ is. Wanneer positionering, strategie, een passende huisstijl en herkenbare illustraties samenkomen spreken we van een complete merkbeleving!

Illustraties

Kennis maken?