31 maart 2021

Een website ontwerpen, hoe doe je dat?

Webdesign

Een website is de vertaalslag van jouw merkidentiteit in een online visitekaartje dat nét genoeg vertelt om de bezoeker lekker te maken maar nét te weinig om hem of haar van alle informatie te voorzien. Zo trigger je een bezoeker om contact op te nemen, zorg dus altijd voor een goede en duidelijke call-to-action op je website. Gebruiksvriendelijkheid is het allerbelangrijkste op een website, als een bezoeker niet vindt wat hij zoekt, dan gaat hij het ergens anders zoeken en dat wil je niet. Zorg dus dat een bezoeker met zo min mogelijk klikken bij de informatie komt die hij/zij nodig heeft.

Daarnaast moet een website aantrekkelijk zijn voor het oog. Voer je huisstijl door op de website, dit zorgt voor herkenning. Voeg ook foto's toe, het liefst eigen beelden, dit geeft een beleving mee. We raden af om neon kleuren te gebruiken, een scherm maakt deze nóg feller dan ze daadwerkelijk zijn en niemand is voorstander van knijpende ogen. Een paar tips op een rij; creëer overzichtelijke blokken, een eenvoudig menu en fleur de website op met illustraties, foto's en quote's!

Responsive

Zorg ervoor dat je website responsive is, de wereld zonder telefoons is al lang uit de tijd en mensen zoeken steeds vaker via hun telefoon naar informatie. Een website die niet responsive werkt is een echte afknapper. Sterker nog, steeds meer websites worden ontworpen als mobiele variant voordat de desktop variant ontworpen wordt, zo zorg je ervoor dat je website optimaal gebruiksvriendelijk is!

Bekijk ook eens onze creaties, laat je inspireren en neem gerust contact op als je een vraag hebt!