06 april 2021

WordArt… De nachtmerrie van elke vormgever

Ken jij WordArt nog? Foute regenboog verloopjes en super grote lettertypes. Dit is echt de nachtmerrie van elke vormgever. Het is te vergelijken met het gebruiken van het lettertype Comic Sans. Toch was iedereen er fan van! Ook bij ons begonnen daar de eerste kriebels voor vormgeving. Even een flashback naar de jaren 90. Zo maakte je in een paar klikken echt een kunstwerk van je verslag! Eerlijk is eerlijk, dit was echt geniaal.

Hier zie je een aantal gruwelijk mooie voorbeelden.

Memories take us back, dreams take us forward!

De functie WordArt bestaat nog steeds, maar helaas niet meer zoals wij het kennen. Het zijn nu strakke lettertypes in plaats van gekke schuine letters met golven. De foute schaduw hebben ze nog wel als functie. Ook de verloopjes zijn verleden tijd. Helaas, die mooie regenboog kun je dus niet meer maken.

Veel keuze was er niet en dat maakte het juist zo heerlijk simpel. Tegenwoordig hebben we zoveel lettertypes dat we nauwelijks kunnen kiezen. Inmiddels is ons assortiment aardig uitgebreid. Wij kunnen uren scrollen en zoeken naar net dat ene lettertype die we voor ogen hebben. Soms maken we zelfs een moodboard met verschillende lettertypes die passen bij een huisstijl en vanuit daar gaan we aan de slag.

Als je oude lettertypes nu terug ziet, kun je je bijna niet voorstellen dat dit zoveel werd gebruikt. Het doet eigenlijk zeer aan je ogen. Ondanks dat WordArt er niet meer zoals vroeger is, zijn er wel veel meer opties om zelf een mooi voorblad te maken in Word. Er bestaan standaard templates die je zelf helemaal kunt aanpassen. Is dit het nieuwe WordArt van 2020?

Wij laten WordArt trouwens graag met rust en werken in Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Kun je net iets meer mee ;-).

Pssst… Wil jij nog die goeie oude WordArt beleven? Ga dan naar https://makewordart.com/
Daar kan je nog de oude versie gebruiken. Hoe tof is dat!