10 augustus 2021

Welke kleur past bij mijn bedrijf?

Wie heeft er wel eens een kleurenwaaier onder zijn neus gehad en dacht… hmm… waar te beginnen met al die kleuren? Wij hebben er dagelijks mee te maken. Er zijn ontelbaar veel kleuren, maar hoe kom je er dan achter welke kleur bij jouw bedrijf past? Gelukkig hebben wij een handige tool voor jou (en voor ons) ontwikkeld.


Is grijs jouw ‘happy color’? 

Dan ben jij een bijzonder persoon! Kleur is de snelste manier van communiceren zonder een woord te gebruiken. Kleuren kunnen je beïnvloeden, want bij elke kleur heb je wel een gevoel of emotie. Word jij ontzettend vrolijk van een grijze huisstijl? Dan ben jij waarschijnlijk één van de weinige personen op deze aardbol en dus heel erg bijzonder ;). Het gekke is namelijk dat het merendeel van de bevolking dezelfde associatie heeft bij dezelfde kleur. Wist je trouwens dat de kleur van een merk tot 80% invloed heeft op het koopgedrag van mensen? Door middel van passende kleuren kun je mensen een positieve vibe meegeven en kiest de juiste doelgroepsneller voor jouw merk. 

Welke kleur kies ik voor mijn bedrijf? 

Wij helpen je graag een handje verder en hebben speciaal voor jou de onderstaande kleurenpsychologie tool ontwikkeld. Wil je kracht uitstralen? Dan ga je voor rood. Wil je mensen een gevoel van veiligheid geven? Dan ga je voor blauw. Welke kleur omschrijft het beste jouw bedrijf?