29 april 2021

Wat doet een grafisch vormgever?

Uhmm… Eigenlijk alles wat te maken heeft met drukwerk, maar ook online. Snap jij het nog? Wat doet een grafisch vormgever eigenlijk? Dat is een vraag die regelmatig bij ons langs komt als je vertelt wat voor een werk je doet. Het is lastig om uit te leggen, omdat de skills die wij hebben best wel breed zijn. We hebben vooral te maken met vormen, kleuren, typografie & uitstraling in combinatie met fotografie.

Wij designen dingen die visueel aantrekkelijk zijn om te lezen, waardoor mensen het beter begrijpen en je mensen ook kunt triggeren. Wij zijn die creatieve geesten die jou net op de juiste plek weten te raken. Dit doen we door te luisteren naar de behoeften van de klant en deze te vertalen naar geniale ideeën. Elke klant is totaal anders. Soms hebben klanten zelf ook al ideeën over de uitingen die ze nodig hebben. Maar is dit wel iets dat bij het bedrijf past? Kan je het nog beter doen? Wij denken graag met je mee en delen onze gedachtes. Uiteindelijk kom je dan samen tot gaaf eindresultaat.

Wat ontwerpt een grafisch vormgever?

  • Logo, beeldmerk + stijl
  • Reclame-uitingen in drukwerk: flyers, visitekaartjes, posters, brochures, banners, illustraties, boeken, magazines, stickers, verpakkingen, ansichtkaarten, menukaarten, advertenties, briefpapier en enveloppen. We houden ons vooral bezig met lay-out, kleurgebruik, vormen, illustraties en foto’s.
  • Het verzorgen van reclameborden, bestickering van auto’s en winkelpanden.
  • Een marketingstrategie doorvoeren in de huisstijl, campagnes en social media
  • E-mail nieuwsbrief
  • De vormgeving van een website of app en het doorvoeren van de huisstijl. Wij maken alleen het ontwerp en laten de rest over aan een developer.

En dit is nog lang niet alles! Maar…. zo heb je in ieder geval een beetje een idee hoe breed onze skills eigenlijk zijn. Wij zoeken de balans tussen de wensen van de klant en de vormgeving die daarbij past met een uitstraling die 100% matcht. Het moet opvallen maar ook de juiste boodschap overbrengen met een flinke dosis creativiteit.

Zo… nu weet je ongeveer wat een grafisch vormgever doet

Als dit nog niet duidelijk genoeg is, dan leggen wij het je graag nog even extra uit onder het genot van een lekker bakkie!