03 februari 2021

Kies voor origineel papier

Alle soorten en maten

Papier is er in alle soorten en maten, dik, dun, gekleurd, met structuur of zonder. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat, én er kan op gedrukt worden! Als ontwerpers is het één van de eerste dingen die wij doen nadat het drukwerk geleverd wordt; voelen. Ligt het lekker in de hand, voelt het luxe genoeg, glimmen de foto's mooi of is de matte finish precies het effect dat we voor ogen hadden. We beoordelen ons drukwerk altijd kritisch, het speelt tenslotte een grotere rol dan je zou denken.

Door uniek te zijn in drukwerk val je op tussen de overige flyers die op de deurmat belanden, of de talloze boeken in de boekhandel. Zo kun je bijvoorbeeld ook goud of zilver laten drukken, of iets laten stansen zodat er een specifieke vorm in het drukwerk ontstaat. Zo wordt het drukwerk tastbaar en dat slaat aan.

Wat wil je uitstralen?

Wil je luxe uitstralen? Kies dan voor een glanzend maar stevig karton voor een flyer, misschien hier en daar een 'touch of gold'! Wil je juist een stoere uitstraling creëren? Ga dan voor mat. Dun papier wordt vaak geassocieerd met goedkoop, dus wil je een actie uitlichten, kies dan voor een dun papier. Maar ook gekleurd papier zoals kraftpapier (kartonkleurig) kan een aangename verrassing geven, bij een zomerse uitnodiging of boekenlegger bijvoorbeeld. Er bestaat zelfs biologisch papier met bloemzaadjes erin, het papier plant je na gebruik in de bloempot en tada! Je hebt je eigen duurzame papier omgetoverd tot fleurig geheel.

Heb je advies nodig over drukwerk of papiersoorten? Schroom niet om een berichtje te sturen!

Hey mensenmens