16 oktober 2023

Geert Jan en Eline dragen het stokje over!

"Hejt aleheurd? Die keal van Omzetgroeier en die deerne van Rebelation goat uut mekaare!” Ja, u leest het goed: nadat Omzetgroeier en Rebelation vorig jaar samen verder gingen onder de naam Rebelation, is het nu tijd voor de volgende stap. Epenaren Geert Jan Dalhuisen en Eline uit den Bogaard dragen het Rebelation-stokje over aan Eric Haasjes en Epenaar Heleen Altena, eigenaren van Positie1 uit Zwolle.

Inspirerende tijden

Het was 2015 toen Geert Jan en Eline allebei hun eigen bedrijf startten.“We konden allebei geen bedrijf vinden waar we aan het werk konden op een betekenisvolle manier. Daarom startten we Omzetgroeier en Rebelation. Onze wegen kruisten elkaar en al snel trokken we veel samen op, omdat we elkaar sterk aanvulden. De samenvoeging vorig jaar was dan ook een logische stap. We hebben samen hele inspirerende tijden beleefd”, legt Geert Jan uit.

Meer betekenis geven

Door de jaren heen legden Geert Jan en Eline zich steeds meer toe op hun samengevoegde bedrijf ‘Rebelation BV’, dat in 2020 verhuisde van De Smederij naar de huidige locatie aan het marktplein in Epe. Dat had echter ook een keerzijde.“We hebben allebei veel creatieve potentie, maar door alle drukte van het ondernemen konden we die niet meer volledig benutten. Zo werden we samen stilgezet bij de vraag hoe we meer betekenis konden geven aan ons eigen leven. Rebels als we zijn, bracht ons dat op het idee: waarom zou je niet een stap zetten die zowel voor ons persoonlijk als voor ons bedrijf een goede stap is, een stap die ons allebei verder brengt?”

Speeddates

Die vraag resulteerde, na een gerichte selectie te hebben gemaakt, in een aantal gesprekken met verschillende organisaties die hun marketing- en communicatiebureau wilden voortzetten.“Het was heel bijzonder om te ervaren dat iedereen die we spraken zo enthousiast was over Rebelation”, vertelt Eline.“Tijdens de gesprekken zochten we vooral naar de organisatie die het best aansluit op onze identiteit. Na een aantal speeddates ontstond de perfecte match met Positie1. Die keuze hebben we op gevoel gemaakt. Er was op zoveel gebieden sprake van een hechte verbinding.”

Uitstekende klik

Die uitstekende klik herkenden Eric en Heleen ook gelijk.“Na de eerste bak koffie zitten we binnen vijf weken al bij de notaris om te tekenen”, vat Eric de raakvlakken treffend samen. Over raakvlakken gesproken: evenals Geert Jan en Eline besloten Eric (Positie1 - Zwolle) en Heleen (Beter Gevonden - Apeldoorn) ook in 2022 hun bedrijven samen te voegen. Bovendien hebben Geert Jan, Eline en Heleen de afgelopen jaren De Betekenis Academie gevolgd, omdat ze als mens een positieve impact willen maken op de wereld.

Elkaar in de ogen kijken

Minstens zo bijzonder: tijdens een staaroefening op het Impact Festival, twee jaar geleden, hebben Eline en Heleen als vreemdelingen elkaar al eens een paar minuten in de ogen gekeken, niet wetende dat hun wegen elkaar nu opnieuw zouden kruisen.“Zo lang heb ik nog nooit iemand in de ogen gekeken!”, lacht Heleen.

Beetje jaloers

Op de vraag waarom Eric en Heleen Rebelation willen inlijven, volgt meteen een overtuigend antwoord.“Sinds onze fusie in 2022 wilden we ons herpositioneren en ons meer toeleggen op betekenisvol ondernemen. De positionering van Rebelation sprak ons daarom zó aan dat we eigenlijk geen moment hebben getwijfeld. Alles waar wij ons op wilden focussen, stond bij Rebelation al als een huis. Daar waren we best een beetje gezond jaloers op”, knipoogt Eric.

Maatschappelijk betrokken

“Vooral in het menselijke aspect waar Rebelation zich voor inzet, herkennen we ons heel erg”, vult Heleen aan. Heleen - zelf ook woonachtig in Epe – kent de Eper bevolking goed vanuit haar betrokkenheid in diverse vrijwilligersinitiatieven in het dorp. Zo is er door de jaren heen een sterke verbondenheid met de lokale samenleving ontstaan.

Eén grote familie

Over de vraag‘Hoe nu verder?’is goed nagedacht.“We lijven Rebelation volledig in, wat betekent dat we met alle werknemers strakséén grote familie van ruim 20 gedreven communicatieprofessionals vormen. De bedrijfsnaam Rebelation zal worden voortgezet als onze creatieve vestiging. Het kantoor in Epe blijft, net als de werkzaamheden en het team. We zien onze rebelzus echt als aanvulling op Positie1.” licht Eric toe. Geert Jan verlaat het nest en vliegt uit op zoek naar een nieuwe uitdaging, terwijl Eline als creative director actief zal blijven.“We kijken ernaar uit om straks zowel vanaf de Dokter Stolteweg 64 in Zwolle als vanaf De Lindehove 7 in Epe meer betekenis te geven aan menselijke marketing”, vat Heleen de ambities samen.“Mooi om daar samen de schouders onder te zetten!”

Voor vragen en meer informatie:
Heleen Altena (06-44572619 / heleen@rebelation.nl)

Hey mensenmens