03 januari 2023

Branding laat je doelgroep verliefd op je worden

Branding is een ander woord voor wat we ook wel merkmanagement of brand management noemen. Het is een manier om meerwaarde voor jouw organisatie te creëren door je merk te ontwikkelen. Branding staat niet alleen voor de uitstraling van je merk, maar ook voor het gevoel dat je merk oproept. Bovendien zegt het iets over de betekenis van je organisatie. Een belangrijk aandachtspunt dus, iets om echt even goed bij stil te staan!

Het omzetten van de kernwaarden

Branding is, samengevat, niets meer of minder dan het omzetten van de kernwaarden van je organisatie in een visuele uitstraling. Dat gaat veel verder dan alleen een logo, huisstijl, advertentie of marketing. Het komt namelijk ook terug in iedere mail die je stuurt, de gesprekken die je voert en je social media. Door deze waarden om te zetten in een goede en krachtige branding gaat je merk leven bij jouw ideale doelgroep. Het zorgt ervoor dat je doelgroep zich aangetrokken voelt tot jouw merk!

Wat levert een sterke branding op?

Een sterke branding heeft vele voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn bijvoorbeeld:

- Een herkenbaar merk dat blijft hangen bij de doelgroep
- Onderscheidend vermogen ten opzichte van de markt
- Trotse medewerkers die graag voor je werken en je organisatie aanbevelen bij anderen
- Loyale klanten die graag bij je terugkomen

Niet voor niets ‘branding’

Net als bijvoorbeeld een huis moet je een merk opbouwen. Daarom is er ook een werkwoord van de Engelse vertaling te maken: branding. Wat werkt en wat niet? Waar liggen kansen? Zo blijf je je merk voortdurend optimaliseren en weet je jouw doelgroep op ieder moment te raken.


Jouw branding verbeteren

Door te sparren over branding, positionering en strategie kunnen we de eerste stappen zetten in het verbeteren van je branding. Wij starten dit proces met de Creatieve Fundatie, een methode om tot de kern van je organisatie te komen. Wanneer we deze positionering hebben staan, maken we de vertaalslag naar de communicatiestrategie.


Keertje samen sparren?

Wil je hier graag meer over weten of een keer samen met ons in gesprek? Mail voor al je vragen over dit onderwerp of voor het inplannen van een vrijblijvende afspraak naar info@rebelation.nl.

Hey mensenmens