responsive webdesign website ontwerp

Responsive webdesign

In 2018 is het de hoogste tijd om over te stappen naar een responsive webdesign.

In 2017 gaat 75% van het internetgebruik via mobiel. Wauw… 75%! Men verwacht dat deze aantallen in de toekomst alleen maar zullen stijgen. Is de informatie van een website slecht leesbaar op een telefoon? Moet een bezoeker eerst inzoomen om de tekst goed te kunnen lezen? De kans is groot dat ze binnen no time naar een andere website zoeken met dezelfde diensten. Wat dat betreft zijn wij als internetgebruikers verwend en willen we alleen goed werkende websites zien.

Is een responsive webdesign noodzakelijk?

Die keuze kun jij alleen maken. Wel kunnen wij je adviseren om de overstap te maken. Hierbij een paar punten, waarom wij denken dat een mobiele website van groot belang is:

  • Responsive

    In 2015 is het Google opgevallen dat steeds meer bezoekers via smartphone een website bezoeken. De aantallen van smartphone bezoekers stijgen en daarom besluit Google in 2016 om mobiele versies te gaan indexeren(lezen). Naar verwachting zullen websites zonder mobiele versie in 2018 zakken in de zoekresultaten en in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen, omdat Google grote voorkeur geeft aan responsive webdesign. Responsive betekent dat de website meeschaalt met de schermgrootte. Hierdoor kunnen bezoekers gemakkelijk op desktop, tablet en mobiel een website bezoeken.

  • Laadtijd

    De laadtijd van een website wordt voor Google ook steeds belangrijker. Wanneer je jouw website bekijkt, dan lijkt hij over het algemeen snel te laden. Google maakt echter onderscheid tussen 1 of 2 seconde. Voor ons niet z’n groot verschil, maar voor Google wel. Ook trage websites zullen vanaf 2018 zakken in de zoekresultaten.

  • Klantvriendelijkheid

    In het ‘offline leven’ is het erg belangrijk om klantvriendelijk, klantgericht en persoonlijk te werk te gaan. Het vertrouwen wekken bij de klant. Wij vinden dat het online gedeelte net zo belangrijk zou moeten zijn als het offline gedeelte. Ook online kun je klantvriendelijk te werk gaan, door bezoekers gemakkelijk door je website te laten navigeren. Een gebruiksvriendelijke website straalt professionaliteit en vertrouwen uit. Bezoekers blijven langer hangen.

Graag kijken wij in een vrijblijvend adviesgesprek, samen met jou naar de mogelijkheden. Wil je alvast weten hoe jouw website op dit moment scoort in de zoekresultaten?

— vraag een gratis websitescan aan —

 

No Comments

Post a Comment

VRAAG? KLIK HIER!